AMSTERDAM - De Nederlandsche Bank (DNB) verwacht voor de kerst 2,5 miljard euro te hebben uitgekeerd aan in totaal 165.000 gedupeerde DBS-spaarders.

Dat komt overeen met 75 procent van het bedrag dat onder de depositogarantieregeling valt. Spaarders van de failliete bank die zich tot nu toe via een speciale website bij de centrale bank hebben gemeld, krijgen het geld uitgekeerd.

Mensen die een andere, meer omslachtige methode hebben gekozen om hun schade op te geven, moeten soms wat langer op hun geld wachten, aldus de woordvoerder.

Bos

Bij het failliet gaan van de DSB Bank zei minster van Financiën Wouter Bos (PvdA) dat hij er alles aan zou doen om te zorgen dat gedupeerde klanten hun geld voor de kerst terugkrijgen.

DNB schat het totale bedrag waarop spaarders onder het depositogarantiestelsel recht hebben, op ongeveer 3,3 miljard euro. Rekeninghouders kunnen door de garantieregeling tot 100.000 euro van hun tegoeden terugkrijgen.

Tientjes

DSB-spaarders kunnen zich nog tot 22 maart bij DNB melden voor een schadevergoeding.

Een woordvoerder van DBN verwacht overigens niet dat alle gedupeerde klanten zich zullen melden. In veel gevallen gaat het om een paar tientjes.