NEW YORK - Wall Street beleefde donderdag overwegend mooie momenten. Vooral de Nasdaq-index, van technofondsen, profiteerde van de goede stemming en steeg 20,38 punten (1,06 procent) tot ,76 punten. De toonaangevende Dow-Jonesindex moest genoegen nemen met een plus van 65,52 punten (0,67 procent) tot 9796,48 punten.

Vanaf de openingsbel liet de effectenbeurs in New York hoofdzakelijk hogere koersen zien. Dat werd in de loop van de dag versterkt door uitspraken van president Alan Greenspan van de centrale bank in de Amerikaanse Senaat.

Volgens Greenspan zijn er signalen dat de economie weer op gang komt. De financiële president was aanmerkelijk positiever dan twee weken geleden toen hij nog aanzienlijke risico's voorzag.

Eerder op de dag werden nieuwe WW-cijfers in de VS gepubliceerd, die ook al meevielen. Het aantal uitkeringen nam de afgelopen week af met 15.000, terwijl een stijging van 19.000 was voorzien.

Nokia

De technosector putte daarnaast duidelijk moed uit de meevallende resulaten die Nokia naar buiten bracht. Het Finse concern, de grootste producent van mobiele telefoons ter wereld, zag de winst het laatste kwartaal van 2001 weliswaar dalen, maar de resultaten waren beduidend beter dan de insiders hadden verwacht. Nokia werd beloond met een stijging van ruim 10 procent.

De euro daalde licht in waarde. De munt noteerde 0,877 dollar, iets minder dan eerder op de dag in Amsterdam.