MAARSSEN - Fujitsu Services Nederland uit Maarssen gaat reorganiseren om slagvaardiger te kunnen opereren binnen de snel veranderende markt.

Als gevolg van de maatregelen komen tweehonderd arbeidsplaatsen te vervallen. Het bedrijf houdt er rekening mee dat ongeveer 120 werknemers gedwongen ontslag krijgen. Het IT-bedrijf heeft dit maandag aangekondigd.

Fujitsu zegt te streven naar een ''wendbare en efficiënte organisatie'' die optimaal kan inspelen op veranderingen in de markt.

Om de organisatie voor de toekomst gezond te maken zijn volgens Fujitsu structurele maatregelen nodig. Het bedrijf zal niet-kernactiviteiten daartoe uitbesteden aan derden en afdelingen met overcapaciteit herstructureren.

Vacatures

Fujitsu biedt een aantal overtollige medewerkers de mogelijkheid elders binnen het bedrijf of bij een derde partij aan het werk te gaan. Verder wil het bedrijf interne vacatures laten vervallen en tijdelijke contracten mogelijk niet meer verlengen. Bij het bedrijf werken 478 medewerkers.

De onderneming zegt de laatste jaren steeds meer concurrentie te krijgen van bestaande en nieuwe marktpartijen. Ook staan de IT-bestedingen bij klanten onder druk als gevolg van de economische crisis.