BARNEVELD - Vakbond FNV verzet zich niet langer tegen de de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Dat zegt voorzitter Agnes Jongerius in een interview met het Nederlands Dagblad van vrijdag.

De FNV legt zich erbij neer dat de verhoging van de AOW-leeftijd niet meer tegen te houden is. ''We leven in een democratie.''

''Als een meerderheid van het parlement kiest voor een verhoging van de AOW-leeftijd, heb je je daar bij neer te leggen. Maar we gaan niet akkoord met de wijze waarop het kabinet de maatregel wil doorvoeren'', aldus Jongerius.

FNV blijft wel fel tegen de manier waarop het kabinet de maatregel wil doorvoeren. Het kabinet wil mensen die eerder willen stoppen met werken een strafkorting geven op hun AOW-uitkering.

Ook is de bond het oneens met het verhogen van de pensioenleeftijd naar 67.

Wilders

PVV-leider Geert Wilders noemt het ''ongelooflijk zwak'' dat de vakcentrale FNV zich niet langer verzet tegen verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. Volgens Wilders is het ''een belediging'' voor de vakbondsleden, ofwel de achterban van de FNV.

Dat stelde de fractievoorzitter van de PVV in de Tweede Kamer vrijdag in reactie op de verklaring van FNV-voorzitter Agnes Jongerius dat de verhoging van de AOW-leeftijd niet meer tegen te houden is, omdat een meerderheid van het parlement voor de plannen daartoe is. ''Buigen voor de politieke elite'', oordeelt Wilders.

Hij stelt dat zijn partij ''stevig verzet'' blijft voeren, ook zonder de FNV-top, ''want verhoging AOW-leeftijd is een asociale maatregel van dit kabinet''.