AMSTERDAM - Ahrend wil de strijd aangaan met het veel grotere Buhrmann. De verkoper van kantoorartikelen en -meubilair gaat daartoe samenwerken met het Amerikaanse Boise Office solutions. Beide bedrijven gaan op hun thuismarkten kantoorartikelen van elkaar verkopen.

Ahrend is sinds 2001 in handen van investeringsmaatschappijen HAL Holding en Egeria. Het bedrijf is actief in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk. Verder maakt het bedrijf deel uit van een groter Europees samenwerkingsverband, EOSA. "Wij zijn al langer een luis in de pels van Buhrmann", glimlachte een woordvoerder maandag.

Ahrend was echter nog niet actief in landen als de VS en Australië, zoals Buhrmann. Boise zit wel in die landen. Internationale klanten kunnen dan een contract voor alle kantoren afsluiten.

Ahrend en Boise hebben ervoor gekozen samen te werken, zonder bijvoorbeeld een uitruil van aandelen of een fusie. "De markt is er niet naar om over te nemen", verklaarde de woordvoerder. Ahrend haalde vorig jaar een totale omzet van 471 miljoen euro. Boise heeft een jaaromzet van 3,5 miljard dollar.