UTRECHT - Busreizigers in Utrecht moeten maandag tussen 11.00 en 14.00 uur op zoek naar alternatief vervoer. De buschauffeurs van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Utrecht (GVU) leggen dan het werk neer uit onvrede met de bezuinigingen van het kabinet. De werkonderbreking maakt deel uit van de FNV-acties tegen de bezuinigingen.

Gedurende de werkonderbreking zal er geen alternatief vervoer voor de reizigers worden geregeld. De streekbussen van vervoersbedrijf Connexxion zullen dan ook nergens in de stad stoppen, met uitzondering van het Centraal Station, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Volgens de GVU zullen reizigers al vanaf 09.30 uur rekening moet houden met uitval van stadsbussen. De verwachting is dat alle bussen rond 15.30 uur weer op schema rijden.

De werkonderbrekingen zullen woensdag voorgezet worden, wanneer in Rotterdam geen bussen zullen rijden tussen 11.00 en 14.00 uur. In Amsterdam wordt vrijdagochtend gestaakt. Een dag later volgt de NS, waardoor er op zaterdagochtend op veel plaatsen geen treinen zullen rijden.