DUBAI - Dubai World, de staatsinvesteringsmaatschappij van Dubai, heeft waarschijnlijk meer dan zes maanden nodig om het bedrijf te herstructureren. Dat zei het hoofd van het ministerie van Financiën van Dubai dinsdag.

Dubai World, waartoe ook de grote projectontwikkelaar Nakheel behoort, is uit op een sanering van een schuld van 26 miljard dollar. Het bedrijf vroeg vorige maand zijn schuldeisers tot 30 mei volgend jaar af te zien van vorderingen op hun leningen.

''De periode van zes maanden is te kort voor een volledige herstructurering'', aldus Abdulrahman al-Saleh. ''We focussen ons nu vooral op de schuldeisers en de aannemers.''

Onrust

De problemen bij Dubai World zorgden wereldwijd voor onrust op de financiële markten. De overheid van Dubai heeft al aangegeven niet garant te zullen staan voor de schuld van Dubai World.

De totale schuld van het staatsbedrijf bedraagt 59 miljard dollar. De beurs in Dubai verloor dinsdag meer dan 6 procent door aanhoudende zorgen over de schuldproblematiek van Dubai World.