HAARLEM - De politietop van Kennemerland mag van burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem niet langer gebruikmaken van een creditcard zonder limiet.

Daarvoor in de plaats komt een vaste maandelijkse onkostenvergoeding. Dat heeft de burgemeester, tevens korpsbeheerder, woensdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het Haarlems Dagblad.

De politietop van Kennemerland zit in de middenmoot volgens het onderzoek van RTL naar onkostendeclaraties van hoge politiemensen.

Toch wil burgemeester Schneiders af van het ongelimiteerd afrekenen met de creditcard. Mensen uit de politietop die meer onkosten maken, moeten dit straks zelf gaan betalen.

Limiet

Schneiders vindt het belangrijk dat er een limiet komt aan de representatieve uitgaven van de korpsleiding.

"Nu is het ongelimiteerd. Dat wordt niet altijd op een goede manier ingevuld." De burgemeester wil het hele pakket vaststellen als de nieuwe korpschef van Kennemerland er is. Dat zal volgens hem "zeer spoedig" zijn.

Vraagtekens

De burgemeester zet vraagtekens bij een aantal declaraties van voormalig hoofdcommissaris Bob Visser van Kennemerland.

Drie leden van de korpsleiding aten samen met hun partners bij een restaurant in Zaandam voor een bedrag van bijna 600 euro. Doel was teambuilding en reflectie, maar volgens burgemeester Schneiders is dit geen goede reden voor zo'n peperduur diner.