ZAANDAM - Supermarktconcern Ahold was vorig jaar scheutig met bonussen voor de top. In totaal kregen zeven bestuurders 9,4 miljoen euro aan extra's over het boekjaar 2002. Dat kwam bovenop de basislonen van in totaal 5,4 miljoen euro. Als pensioenbijdragen worden meegerekend, kregen de bestuurders een bedrag van 20,3 miljoen euro.

Dat staat in de informatie die Ahold aan de banken heeft overhandigd. De voormalige topman C. van der Hoeven ontving vorig jaar een bonus van 1,3 miljoen euro. Hij stapte in februari van dit jaar op na de fraude bij US Foodservice.

Er wordt volgens Ahold met Van der Hoeven niet gepraat over een afvloeiingsregeling. "Daarover zijn geen afspraken gemaakt", aldus advocaat P. Wakkie donderdag bij de presentatie van de uitgestelde jaarcijfers. "Dus kunnen we er ook niet over onderhandelen."

Uit het formulier dat naar de banken is gegaan staat ook dat W. Grize aan bonus bijna 2,4 miljoen binnensleepte. Daarmee was hij degene met de grootste bonus. Zijn totale loon inclusief pensioenen kwam over het jaar 2002 uit op 3,9 miljoen euro.

Over het boekjaar 2001 ontvingen de bestuurders gezamenlijk een bedrag van 18,7 miljoen euro. Van der Hoeven ontving dat jaar in totaal een bedrag van 3,4 miljoen euro.