AMSTERDAM - Rabobank is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de beste werkgever voor hoogopgeleide starters. De coöperatieve bank biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden en weet een grote betrokkenheid onder de werknemers te creëren, zo blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van weekblad Intermediair is verricht.

Rabobank gaat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en verzekeraar Achmea voor. De top 3 kenmerkt zich door veel regelingen voor het 'nieuwe werken', die rekening houden met een leven naast het werk.

De drie geven niet de hoogste startsalarissen. Van de top 50 zijn die voor universitair geschoolden te krijgen bij het Kadaster, voor hbo'ers is dat het Waterschap Regge en Dinkel.

Philips

Intermediair hield het onderzoek voor de tweede keer. Vorig jaar kwam Rabobank ook al als beste uit de bus. De bank is ook de favoriete werkgever onder hoogopgeleiden. Philips is nummer twee, zo bleek uit een peiling eerder dit jaar. Het elektronicaconcern komt in het lijstje van de beste werkgevers niet voor.