IJMUIDEN - De onderhandelingen voor een nieuwe CAO bij Corus zijn woensdagavond vastgelopen. Dat heeft FNV Bondgenoten gemeld. Volgens de vakbond biedt de staalproducent een loonsverhoging van "maar 1 procent voor veertien maanden".

"Daar kunnen we niet mee akkoord gaan", aldus een woordvoerder. De vakbond eist 4 procent structureel plus een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden. De onderhandelingen voor een nieuwe CAO bij Corus duren al geruime tijd, de huidige CAO loopt op 1 februari af. FNV wil voorlopig niet verder praten met Corus en raadpleegt begin februari eerst de achterban.

Ook CNV Metaal en Elektro noemt het loonaanbod "niet realistisch" en eist 4 procent. "In vier sessies zijn we pas halverwege, dat is beneden de waardigheid van Corus om de onderhandelingen zo te traineren." Het CNV zal donderdag met de kaderleden een nieuwe koers uitzetten.

Vorig najaar maakte het Brits-Nederlandse concern een omvangrijke reorganisatie bekend, waarbij in tweeënhalf jaar 1100 banen worden geschrapt. De banenreductie maakt deel uit van een pakket maatregelen om de positie van het voormalige Hoogovens te verbeteren.