HILVERSUM - De Holland Media Groep (HMG) gaat RTL Nederland heten. Dat maakte de nieuwe topman van het tv-bedrijf, F. van Westerloo, woensdag bekend op het omroepcongres in Hilversum. De tegenwoordige HMG is de moedermaatschappij van tv-zenders RTL4, 5 en Yorin en van radiozenders RTL FM en Yorin FM.

"What's in a name?, zult u denken. Wij geloven dat wij hiermee naar binnen en buiten duidelijk maken dat wij niet langer een groep willen zijn, maar een bedrijf zonder muren tussen de diverse bedrijfsonderdelen", zo verklaarde Van Westerloo. "We rekenen bovendien af met een verleden, waar de toenmalige partners van Endemol tot Veronica, de aanduiding 'groep' rechtvaardigden. Nu kent ons bedrijf maar een aandeelhouder, en dat is RTL Group."

De leiding van RTL Group keurde de naamsverandering afgelopen dinsdag goed. Van Westerloo wil graag uitdragen dat zijn concern onderdeel uitmaakt van "de meest succesrijke en meest winstgevende radio- en tv-operator van Europa". "Een van de allersterkste merknamen in de Europese omroepindustrie dekt straks de lading van een bedrijf met een enorme potentie."