AMSTERDAM – Supermarktketen Albert Heijn zal binnenkort een nieuwe prijzenoorlog ontketenen. Het concern zal mogelijk voor het einde van dit jaar de prijzen al fors gaan verlagen.

Dit blijkt uit een analyse van Theodoor Gilissen Bankiers, zo meldt de NOS. Er zal voor de andere supermarkten in het land dan niets anders opzitten dan de Albert Heijn te volgen.

Volgens de bank ziet de supermarktketen zich genoodzaakt tot een andere aanpak door de recente overname van Super de Boer door Jumbo, waardoor deze supermarktketen een directe concurrent van de Albert Heijn is geworden.

"De extra omzet die Jumbo wil behalen de komende jaren, moet ergens vandaan komen", aldus Jan Meijer, aandelenanalist bij de bank.

Theodoor Gilissen vergelijkt de huidige situatie met de prijzenoorlog in 2003, toen de Albert Heijn de strijd inzette tegen concurrent Laurus, eigenaar van winkels als Edah en Super de Boer.

Reorganisatie

Het concern was destijds bezig met een eigen reorganisatie in de winkels. “Op dat moment sloeg de Albert Heijn toe”, aldus Meijer.

Het lijkt de bank een goed moment om deze zet nog eens te herhalen, nu Jumbo druk bezig is met de overname van Super de Boer.