AMSTERDAM - De opsporingsdienst FIOD-ECD heeft donderdag op verschillende plaatsen in Nederland en Spanje doorzoekingen gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar ex-directeur Hubert Möllenkamp van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale.

Daarbij is administratie in beslag genomen.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam vrijdag bekend. De voormalige Rochdale-topman wordt verdacht van onder meer verduistering, het aannemen van steekpenningen en witwassen.

De FIOD-ECD onderzoekt een aantal dubieuze vastgoedtransacties waarbij Möllenkamp betrokken was. Daarbij houdt de dienst ook de rol van zakenpartners tegen het licht.

Ontslagen

Möllenkamp werd eind januari op staande voet ontslagen. Rochdale deed aangifte tegen hem en een andere voormalige medewerker.

Hij zou zichzelf onder meer hebben verrijkt door zich een hoger pensioen toe te kennen. De woningcorporatie wil ruim een miljoen euro terug van Möllenkamp en liet afgelopen zomer beslag leggen op bezittingen van haar gewezen directeur.

Rochdale wilde vrijdag niet reageren op het nieuws. ''De zaak ligt geheel bij het Openbaar Ministerie'', aldus een woordvoerder.