
Geen kandidaten meer voor overname DSB
Op dit moment zijn er geen verdere kandidaten. Dat hebben de bewindvoerders woensdag gemeld in een verklaring.
Zij zullen hiervan verslag doen aan de rechtbank. Volgens bewindvoerder Rutger Jan Schimmelpenninck is het waarschijnlijk dat DSB Bank failliet zal worden verklaard.
''Dat is aan de rechtbank om te beslissen.'' De bewindvoerder wees erop dat de bank nu bij gebrek aan kopers een negatief eigen vermogen heeft.
Schimmelpenninck sprak de verwachting uit dat het depositogarantiestelsel in werking zal worden gesteld op het moment dat DSB Bank failliet is verklaard.
Verlengen surseance
Volgens Joop Hofland van vakbond De Unie kan de rechtbank beslissen om DSB Bank failliet te verklaren, maar is het ook mogelijk dat de rechtbank de eerder verleende surseance van betaling verlengt.
In dat geval kunnen geïnteresseerde partijen zich nog steeds melden voor de overname DSB Bank in zijn geheel.
Hofland zegt van de bewindvoerders te hebben gehoord, dat zich dinsdagavond een geïnteresseerde partij heeft gemeld voor DSB Bank, maar dat deze zich woensdag heeft teruggetrokken.
Niet onverwacht
Dat mogelijke geïnteresseerden voor een overname van de DSB Bank zich hebben teruggetrokken, noemt minister Wouter Bos (Financiën) treurig, maar niet onverwacht. Dat zei hij woensdag in een eerste reactie.
Bos is niet verrast dat mogelijke kandidaten zich hebben teruggetrokken, omdat ''we het zelf de afgelopen week geprobeerd hebben''. Het idee was de DSB een doorstart te laten maken onder de hoede van de Rabobank, ABN Amro, ING, Fortis en SNS. ''Maar toen bleken ook de risico's te groot'', aldus Bos.
Volgens de minister is het van belang voor iedereen die met de DSB Bank te maken heeft, dat zij nu zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen.