AMSTERDAM - Telecombedrijf KPN heeft concurrent Youfone gesommeerd te stoppen met een reclamecampagne. "Dit is een stuk machtspolitiek van KPN", zegt een woordvoerder van Youfone vrijdag.

Het belbedrijf uit Rotterdam voert landelijk een abricampagne met de slogan 'De telecomaanbieder die u niet belazert'. "KPN heeft ons eergisteren een fax gestuurd waarin zij suggereren dat wij claimen de enige te zijn die niet belazert", aldus woordvoerder Valentijn Rensing van Youfone tegenover NUzakelijk.nl. "Maar wij zeggen nergens de enige te zijn."

Mug

Youfone zou volgens KPN ongeoorloofd vergelijkende reclame maken en KPN schade berokkenen. "Het bedrijf laat zich ongelooflijk kennen op deze manier", stelt Rensing. "We zijn een kleine mug in vergelijking met de olifant KPN."

KPN stelt dat Youfone vrijdagmiddag om 12 uur een rectificatie op zijn website moet zetten, anders volgen rechterlijke stappen. Rensing: "We hebben ze gisteren laten weten niet in te gaan op hun eis. We zien een kort geding met vertrouwen tegemoet."

Schade

Volgens een woordvoerster van KPN vergelijkt Youfone zich met de reclame op een onterechte manier met de rest van de branche. "Wij vinden dat dit onze branche schaadt."

Het telecombedrijf wil nog niet bevestigen of er een kort geding volgt, nu Youfone geen gehoor geeft aan de sommatie.