AMSTERDAM - Kruidvat gaat opnieuw goedkope hotelovernachtingen verkopen. De drogisterijketen gaat 250.000 hotelbonnen aanbieden voor 9,95 per stuk, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Het komende halfjaar zijn er 250.000 hotelvouchers beschikbaar. Wie van deze kans gebruik wil maken, moet er wel snel bij zijn, zegt de drogisterij. De verkoop van de vouchers begint op 13 oktober en duurt zolang de voorraad strekt.

Belangstellenden kunnen maximaal vier vouchers kopen. Daarmee kunnen ze terecht bij alle 35 drie- en viersterrenhotels van de Fletcher Hotels, zoals de Auberge de Kieviet in Wassenaar, Duinhotel Burgh Haamstede en De Mallejan in Vierhouten.

Chaotische taferelen

Vorig jaar bood Kruidvat ook al hotelovernachtingen aan voor een stuntprijs. De actie leidde toen tot chaotische taferelen. Sommige klanten gingen er met twintig vouchers tegelijk vandoor en ook ontstond er een zwarthandel op internet.

Politie

Bovendien klaagden veel klanten over het feit dat de bonnen te snel uitverkocht waren. Kort na openingstijd waren in veel filialen alle bonnen al weg. In een paar Kruidvatfilialen moest de politie er zelfs aan te pas komen.

Ontvluchten

De drogisterij zegt te voorzien in een zichtbare behoefte in deze onzekere tijd. ''Iedereen wil de drukte van alledag graag even ontvluchten. Vorig jaar was de actie een doorslaand succes'', verklaart Milo Laseur van Kruidvat.