AMSTERDAM - Marktleider Albert Heijn kijkt met ''meer dan gemiddelde belangstelling'' naar de plannen van Jumbo en Schuitema om een nieuwe inkooporganisatie te vormen.

Ook blijft het geïnteresseerd in een aantal winkels van Super de Boer, aldus een woordvoerster van moederbedrijf Ahold dinsdag.

Met een gezamenlijke inkooporganisatie en de overname van Super de Boer-winkels komen Jumbo en Schuitema op een marktaandeel van 25 procent. Ahold heeft een marktaandeel van 31 procent.

Jumbo

Jumbo wil de ruim driehonderd winkels van Super de Boer overnemen voor 480 miljoen euro, waarna er tachtig naar Schuitema gaan.

Ahold heeft al eerder aangegeven belangstelling te hebben voor een 'aantal' winkels van Super de Boer. Om hoeveel winkels het gaat, kon de woordvoerster dinsdag niet zeggen.

Bod

Dinsdag werd eveneens bekend dat analisten serieus rekening houden met een hoger bod van Jumbo op Super de Boer. De oprichting van een nieuwe inkoopcombinatie met Schuitema toont de ambities aan van Jumbo.

Een hoger bod van Jumbo is waarschijnlijk, aldus zakenbank SNS Securities dinsdag in een rapport.

Sperwer

Jumbo zal het voorgenomen bod van ruim 514 miljoen euro van Sperwer ook om een andere reden moeten overtreffen wil het Super de Boer kunnen inlijven. De Franse supermarktketen Casino, grootaandeelhouder in Super de Boer met een belang van 57 procent, gaat voor de hoogste bieder.

De Fransen willen voor eind volgend jaar van het belang af zijn tegen de hoogste prijs. Supermarktconcern Sperwer verraste maandag met een voorgenomen bod van ruim 514 miljoen euro op Super de Boer.