HILVERSUM - Het bestuur van de DSB Bank heeft een raamovereenkomst met de stichting Steunfonds Probleemhypotheken nog niet getekend. Dit zei Jelle Hendrickx van de stichting maandag in het tv-consumentenprogramma Radar.

DSB bevestigde zondag een overeenkomst met de stichting te hebben.

Het Steunfonds ziet in tegenstelling tot de stichting Hypotheekleed geen heil in een groepsclaim tegen DSB. Een raamovereenkomst zou moeten voorzien in individuele oplossingen.

Details

Hendrickx zei dat directieleden maandag het akkoord zouden bekrachtigen, maar dat DSB-woordvoerder Klaas Wilting op de valreep heeft afgezegd, omdat details nog niet rond waren. In het tv-programma Nova toonde hij zich teleurgesteld: ''Een uiterst merkwaardige gang van zaken. Dit is niet te begrijpen.''

De stichting Steunfonds Probleemhypotheken zegt dat inmiddels 2250 gedupeerden zich bij haar gemeld hebben. Hendrickx zegt niet te willen afwijken van de overeenkomst en wil uiterlijk vrijdag de handtekening van het bestuur van DSB.

Druk uitoefenen

SP-Tweedekamerlid Ewout Irrgang wil opheldering over de gang van zaken van minister Wouter Bos van Financiën en wil dat die druk uitoefent om snel tot een oplossing te komen.

DSB-eigenaar Dirk Scheringa bood zaterdag excuses aan na klachten over koppelverkoop van verzekeringspolissen en hypotheken.