AMSTERDAM - De overnamestrijd om supermarktbedrijf Super de Boer (SdB) is begonnen. De onderneming maakte maandag bekend dat Sperwer, bekend van Plus en Spar, een bod wil doen van 4,50 euro per aandeel.

Dat zou neerkomen op ruim 514 miljoen euro, hoger dan het voorgenomen bod van concurrent Jumbo van 480 miljoen euro uit september.

Jumbo en Schuitema maakten maandag bekend een overeenkomst te hebben gesloten voor de overname van SdB-winkels en het vormen van een gezamelijke inkooporganisatie.

Schuitema

Schuitema krijgt tachtig SdB-filialen van Jumbo als het bod slaagt. Financiële details maakten de bedrijven niet bekend.

Schuitema liet maandag meteen weten nu af te zien van een rivaliserend bod. Een bron rond het proces zei dat het concern aanvankelijk samen met Sperwer optrok. Schuitema zou er onder meer van hebben afgezien omdat het bod van Jumbo al erg hoog is.

De Franse grootaandeelhouder Casino, die 57 procent van Super de Boer in handen heeft, schaarde zich in september al achter het bod van Jumbo. Het Brabantse supermarktconcern praat nu exclusief met de grootaandeelhouder over de voorgenomen overname en is al bezig met het boekenonderzoek.

Sperwer gaf aan de financiering voor het bod van 514 miljoen euro onder bepaalde voorwaarden rond te hebben. Het concern heeft nog niet de uitgesproken steun van de directie van SdB of van de grootaandeelhouder. De directie en de raad van commissarissen van
SdB zijn het bod en alle voorwaarden aan het bestuderen, aldus het concern in een reactie.