ISTANBUL - DSB Bank voldoet aan de gezondheidseisen van De Nederlandsche Bank (DNB). Meer wilde DNB-president Nout Wellink zaterdag niet zeggen over de positie van de geplaagde bank.

''Wij gaan nooit op individuele specifieke instellingen in, maar we hebben eerder deze week wel gezegd dat de instelling wat betreft solvabiliteit en liquiditeit aan onze normen voldeed'', zei Wellink aan de vooravond van de jaarvergadering van het IMF in Istanbul.

Volgens de centralebankpresident staat DSB niet onder speciaal toezicht van DNB. ''De hele wereld staat onder extra toezicht. We kijken veel intenser naar de hele financiële sector dan in het verleden. Dat is logisch zolang de crisis duurt.''

Bos

Wellink sloot zich aan bij minister van Financiën Wouter Bos, die de oproep van de voorzitter van de stichting Hypotheekleed om massaal geld weg te halen bij DSB eerder deze week ''onverantwoordelijk'' noemde.

''Wij gaan er niet over, maar ik denk dat het de moeite waard is om toch eens te onderzoeken hoe dit nu allemaal precies zit'', aldus Wellink. ''Of het strafbaar is, of dat je aansprakelijk bent, ik neem aan dat partijen daar best eens naar zullen gaan kijken.''