GRENOBLE - Opnieuw heeft een werknemer van France Télécom zelfmoord gepleegd. In Annecy sprong een medewerker van het telecombedrijf maandagochtend van een brug de dood tegemoet, zo hebben de regionale autoriteiten laten weten.

In een afscheidsbrief repte de 51-jarige vader van twee kinderen dat zijn arbeidsomstandigheden hem tot de daad hebben gebracht.

France Télécom ligt al enige tijd zwaar onder vuur, omdat bij het bedrijf een reeks aan zelfmoorden heeft plaatsgevonden.

Volgens vakbonden gaat het om meer dan twintig zelfdodingen in de afgelopen anderhalf jaar. Zij wijten die aan de vele reorganisaties bij het concern. Die zouden tot veel stress hebben geleid bij de werknemers.

Afschuwelijk

De directie van France Télécom heeft al beloofd naar zijn personeelsbeleid te kijken, om in de woorden van topman Didier Lombard een einde te maken aan de ''afschuwelijke spiraal van zelfmoorden''.

Lombard vertrok maandag nadat het incident in Annecy bekend was geworden gelijk naar het callcenter waar het slachtoffer werkte.

Gemiddeld

Bij France Télécom zijn 100.000 mensen werkzaam. Het aantal zelfmoorden onder de werknemers is niet veel hoger dan het gemiddelde onder de Franse bevolking, maar het is wel opvallend dat verscheidene werknemers op hun werk voor hun dood kozen of het bedrijf de schuld gaven van hun daad.