AMSTELVEEN - Air France bereidt een bod voor op alle uitstaande aandelen KLM, wat er toe zal leiden dat KLM van de beurs verdwijnt, aldus FEM De Dag in een extra editie woensdag.

Het blad baseert zich op 'bronnen die nauw bij de onderhandelingen tussen de twee luchtvaartmaatschappijen betrokken zijn.

Air France biedt de huidige aandeelhouders van KLM de mogelijkheid hun aandelen in te ruilen voor aandelen Air France, aldus FEM De Dag.

De deal moet in maart 2004 afgerond zijn, aldus FEM. Volgens planning wordt tussen november en december toestemming verkregen van de Europese Commissie en de Amerikaanse autoriteiten.

De Nederlandse staat behoudt nog een aantal jaren een 'golden share' om het nationale karakter van KLM te waarborgen, nodig om de landingsrechten die KLM in het buitenland heeft te behouden. De staat heeft daarnaast garanties geeist dat de mainportfunctie van Schiphol in de nieuwe combinatie niet in gevaar komt.

De omruilkoers is nog niet bekend. Insiders verwachten dat de deal eind deze week rond is, aldus FEM De Dag. KLM was niet bereikbaar voor commentaar.