LONDEN - De Britse muziekuitgever EMI, die onder anderen Robbie Williams en André Hazes in zijn stal heeft, aast opnieuw op een overname van het Amerikaanse Warner Music. Het concern gaf maandag toe gesprekken daarover te voeren met AOL Time Warner, de moederonderneming van Warner Music.

EMI en AOL Time Warner probeerden in 2000 hun muziekactiviteiten ook al te bundelen. Toen bleken mededingingsautoriteiten echter bezwaren te hebben, waarna de fusie werd afgeblazen. Een nieuwe poging zou meer kans maken, gezien de moeilijkheden die de muziekindustrie heeft door de vele illegale internetversies van de producten van haar sterren.

Volgens EMI bevinden de nieuwe gesprekken zich nog in een ,,zeer pril stadium''. De muziekuitgever moest van de Londense beurs een verklaring geven omdat de Britse krant Sunday Times melding had gemaakt van een bod van 1,5 miljard pond sterling (bijna 2,2 miljard euro).

Door een overname zou de op een na grootste platenmaatschappij ter wereld ontstaan, na Universal Music. Ook het Duitse Bertelsmann, dat eigenaar is van BMG, aast op Warner Music. Een clausule die voorzag in exclusieve besprekingen tussen Bertelsmann en AOL Time Warner verliep vorige week.