LONDEN - Verzekeraar RSA overweegt een bod uit te brengen op verzekeringsonderdelen van het beursgenoteerde Fortis en het Amerikaanse AIG.

Dat schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph zonder bronnen te noemen.

RSA zou volgens de krant een bod willen doen op Fortis Insurance International. Deze tak, die activiteiten heeft in Europa en Azië, boekte in het afgelopen halfjaar een winst van 33 miljoen euro. De hele verzekeringstak van Fortis boekte een winst van 228 miljoen euro.

Fortis werd vorig jaar uit elkaar getrokken, waarbij een groot deel van de activiteiten in Belgische, Nederlandse en Luxemburgse staatshanden kwam. Het Franse BNP Paribas kreeg van de Belgische overheid een belang in de Belgische activiteiten.

ING

De Britse bank HSBC heeft een bod gedaan op de private banking-activiteiten van bank en verzekeraar ING. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times.

ING wil zijn Aziatische en Zwitserse activiteiten voor vermogende particulieren verkopen in verband met een in april aangekondigde herstructurering. Het is niet duidelijk of HSBC op beide activiteiten of op een enkele tak heeft geboden.

Vorige week lieten bronnen aan persbureau Reuters weten dat er maximaal vijf biedingen waren op de tak. Een ingewijde raamde de opbrengst van de verkoop ''dichter bij 2 miljard dollar (1,4 miljard euro) dan bij 1 miljard dollar''.

Het Zwitserse Julius Bear zou een bod hebben uitgebracht op beide onderdelen. De bank DBS Group uit Singapore zou een bod hebben gedaan op de Aziatische tak. De omvang van de biedingen is niet bekend.