AMSTERDAM - Bij vastgoedinvesteerder Richard Homburg - die in de Quote 500 met 331 miljoen euro op de 81e plaats staat -  is donderdag conservatoir beslag gelegd door oud-personeelsleden die onlangs zijn ontslagen.

Het betreft in ieder geval een manager die na zijn ontslag door de beveiliging uit zijn kantoor is gezet. Dat meldt Quotenet donderdag op haar website.

De verkoopafdeling van Homburg in Enschede, die beleggers benadert om te investeren via participaties, kreeg vorige week  te horen dat de ene helft ontslagen zou worden en de andere helft naar een ander kantoor in Soest zou worden overgeplaatst.

Ook werd toen duidelijk dat een medebestuurder het bedrijf moest verlaten.

Rekening bevroren

Een aantal voormalig managers dat meent dat ze niet op de juiste wijze zijn afgekocht, hebben daarom de deurwaarder opdracht gegeven om de rekening van Homburg in Bussum te bevriezen.

Beursgenoteerd

Homburg is een van de grotere aanbieders van vastgoedparticipaties in Nederland, en haalde in de afgelopen zeven jaar driehonderd miljoen euro aan belegd vermogen op dat voornamelijk in Canada en Duitsland in vastgoed is geïnvesteerd.

Het bedrijf van Homburg is de enige Nederlandse aanbieder die beursgenoteerd is. Sinds enkele maanden is de verkoop van nieuwe beleggingen echter compleet stilgevallen.

Verlies

Normaal gesproken verdient bovengenoemde afdeling zes of zeven miljoen euro aan provisie per jaar, terwijl er in 2009 tot nu toe slechts een miljoen euro is opgehaald. Dat is evenveel als de afdeling per maand aan personeelskosten maakt.