UTRECHT - De economische malaise lijkt weinig invloed te hebben op de omzet van biologische levensmiddelen in de supermarkten.

In de eerste helft van dit jaar is die met 10 procent gestegen, tegenover een omzetgroei van 2,9 procent voor de omzet van supermarkten in het algemeen, meldt de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.

Brood en vleeswaren droegen het meest bij aan de groei. De omzet daarvan steeg met 40 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2008.

Inhaalslag

Een woordvoerder van de task force spreekt over een ''inhaalslag''. Fabrikanten van brood en vleeswaren zijn later in de markt van biologische producten gestapt dan die van melk of verse groente.

Biologische voeding heeft in ons land een marktaandeel van ruim 2 procent. In de supermarkten wordt zo'n 44 procent van de biologische voeding verkocht, meer dan in speciaalzaken, door cateringbedrijven of bij de boer.

De task force kwam tot stand op initiatief van het ministerie van LNV. Hierin is de hele keten, van boeren tot detailhandel, vertegenwoordigd.