ROTTERDAM - Rodamco Europe heeft zijn financieel directeur, R. Dorjee, voorlopig aan de kant gezet. Het beursgenoteerde vastgoedfonds twijfelt of Dorjee's gedragingen in zijn privé-leven verenigbaar zijn met zijn functie bij Rodamco Europe.

De beleggingsmaatschappij gaat met behulp van een extern accountantskantoor "diepgaand" diens financiële privé-situatie onderzoeken. "Hangende het onderzoek blijft Dorjee met verlof", meldt Rodamco Europe in een dinsdag verspreid persbericht.

Krant

Bestuursvoorzitter M. Hulshoff verwees naar krantenberichten over Dorjee's financiële handel en wandel. Hij zei dat het besluit los staat van het huidig functioneren van Dorjee bij Rodamco Europe.

De Telegraaf publiceerde zaterdag onder de kop "Schuldverleden achterhaalt directeur Rodamco Europa" een artikel waaruit blijkt dat Dorjee een miljoenenschuld had. Hij zou dit hebben verzwegen en daarmee de wet hebben overtreden. Ook heeft hij volgens De Telegraaf valsheid in geschrifte gepleegd.

Scoot

Dorjee is januari 2002 aangetreden als financieel directeur (CFO). Voordat hij bij Rodamco Europe begon, werkte hij als CFO bij het Londense internetbedrijf Scoot.com. Dit bedrijf was in de hoogtijdagen van de dotcom-hype miljarden waard maar belandde uiteindelijk in de rode cijfers. Volgens De Telegraaf is Dorjee door de val van Scoot.com zelf in grote financiële problemen geraakt.