HILVERSUM - 3FM-dj Rob Stenders zendt woensdagochtend in zijn radioprogramma Stenders Vroeg integraal de bioscoopfilm 'André Hazes: Zij gelooft in mij' uit. Tussen half acht en negen uur zal op 3FM doorlopend het geluid van de film te horen zijn. Het is de eerste keer dat in Nederland een film op de radio wordt uitgezonden. Het initiatief vindt plaats in het kader van de filmweek op 3FM.

"Het is natuurlijk een belachelijk idee, erkent Stenders. "Voor zover ik weet is ook in het buitenland nog nooit iemand zo gek geweest. Maar de luisteraars zijn wel gewend van ons dat we rare dingen doen. Er zal slechts één scène worden ingekort. "Er is een tien minuten durend shot waarin Hazes geluidloos ronddobbert in een zwembad, aldus Stenders. "Er moet wel geluid op de zender te horen zijn, anders krijg je binnen de kortste keren honderden luisteraars aan de lijn dat het station uit de lucht is."

Het Stenders Vroeg-team probeert nog om Hazes te strikken om in de studio commentaar op de beelden te laten geven. De zanger heeft dat echter nog niet toegezegd.

Voor de documentaire Zij gelooft in mij volg de regisseur John Appel een half jaar lang het doen en laten van de nu vijftigjarige volkszanger. De film won in binnen- en buitenland verscheidene prijzen, onder meer de prestigieuze Joris Ivens Award op het Amsterdamse International Documentary Film Festival.