ROTTERDAM - De Britse investeerder Starwood Capital heeft de overname van de hotelgroep Golden Tulip afgerond. Dat liet het bedrijf vrijdag weten.

Starwood neemt de franchise-formule van de hotelketen en de merken Golden Tulip en Tulip Inn over. Het is niet bekend hoeveel voor de overname is betaald.

Golden Tulip vroeg eind maart uitstel van betaling aan. Eerder werd al een akkoord bereikt over de doorstart van de eigen hotels van Golden Tulip in Nederland.

Golden Tulip begon in 1962 als een samenwerkingsverband tussen zes hotels, waaronder het Krasnapolsky in Amsterdam. De organisatie groeide uit tot een van de grootste hotelketens van Nederland.

Overgenomen

Nadat Golden Tulip in 1975 deels in handen was gekomen van luchtvaartmaatschappij KLM, breidde het bedrijf wereldwijd uit door middel van franchise-overeenkomsten.

Hotel Krasnapolsky kocht in 1998 de gehele Golden Tulip-keten op, maar werd amper twee jaar daarna zelf overgenomen door het Spaanse NH Hoteles. In 2002 verkocht dat bedrijf Golden Tulip aan het management.