NEW YORK - De effectenbeurs van New York is woensdag voor de tweede achtereenvolgende dag lager gesloten. Vooral technologiefondsen hadden het zwaar te verduren als gevolg van een omzetwaarschuwing van Nortel Networks. Ook de grote fondsen in de Dow-Jonesindex kregen een behoorlijke tik.

De schermenbeurs Nasdaq sloot 2,48 procent lager ofwel 33,40 punten op 1314,38 punten. De graadmeter was dinsdag al scherp gedaald, met 3,16 procent. De Dow-Jonesindex, dinsdag met ruim 1 procent omlaag, sloot 1,48 procent procent lager op 8694,09 punten, een verlies van 130,32 punten.

Nortel Networks

De omzetwaarschuwing van de Canadese fabrikant van telecomapparatuur Nortel Networks was de belangrijkste oorzaak van de slechte stemming op Wall Street. Het bedrijf verlaagde zijn omzetprognose en kondigde aan nog eens 7000 banen te schrappen om de kosten te drukken. Nortel leed een koersverlies van 15,4 procent.

Boeing

Slechts een handvol hoofdfondsen in de Dow wist zich te ontrekken aan de malaise. Philip Morris deed met een koersstijging van 2,9 procent de beste zaken. Het tabaks- en voedingsconcern verhoogde het dividend en dat werd beloond. Vliegtuigbouwer Boeing wist eveneens koerswinst te boeken (+1,3 procent), ondanks de dreigende staking van een deel van het technisch personeel bij het concern.

Euro daalt iets

De euro noteerde in New York 0,9790 tegen 0,9820 eerder op de dag in Amsterdam.