Nederlanders niet bang voor verliezen baan

BRUSSEL - De meeste Nederlanders zijn niet ongerust over het mogelijke verlies van hun baan door de economische crisis. Uit onderzoek van de Europese Unie blijkt dat 78 procent van de ondervraagde Nederlanders zich daar geen zorgen over maakt.

Bijna tweederde van de inwoners in ons land denkt wel dat de ergste gevolgen van de crisis voor de werkgelegenheid nog moeten komen, zo meldt het EU-rapport dat vrijdag werd gepresenteerd. Dit percentage is gelijk aan het Europese gemiddelde.

Vijf procent van de ondervraagden in Nederland zegt zijn baan te zijn verloren door de crisis. Alleen werknemers in Griekenland en Luxemburg zeggen minder met banenverlies te maken te hebben. In beide landen zou 4 procent door de crisis werkloos geworden zijn.

Letland

Letland, Litouwen en Spanje hebben de grootste zorgen; daar zegt respectievelijk 21, 18 en 17 procent van de geënquêteerden door de crisis zonder werk te zitten.

Ongeveer een kwart van de ondervraagde Europeanen zegt momenteel elk soort werk te aanvaarden. Voor het vinden van een nieuwe baan denken de meeste mensen dat beroepservaring en kwalificaties de belangrijkste troeven zijn.

Vertrouwen

Van alle Europeanen heeft 72 procent veel vertrouwen in de Europese Unie voor het creëren van werkgelegenheid en het bestrijden van werkloosheid.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie