DEN HAAG - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft geen bezwaar tegen de krachtenbundeling tussen de krantenbedrijven PCM en AD Nieuwsmedia.

De concurrentiewaakhond meldde vrijdag in te stemmen met de overname van het belang van Wegener in AD Nieuwsmedia. Het bedrijf komt daardoor volledig in handen van PCM.

Volgens de NMa is de concurrentiedruk tussen de PCM-kranten en de AD-uitgaves beperkt, ondanks de sterke positie van de bedrijven in de Randstad.

Het AD heeft het meest te duchten van De Telegraaf en de gratis dagbladen, zo stelt de toezichthouder vast. PCM is eigenaar van kranten als Trouw, de Volkskrant en NRC Handelsblad.

De Persgroep

Wegener bereikte in april dit jaar een akkoord met PCM over de verkoop van zijn belang van 37 procent in AD Nieuwsmedia, waar een landelijke en zeven regionale krantentitels onder vallen. Financiële details werden toen niet bekendgemaakt.

PCM is inmiddels in meerderheid in handen van het Belgische mediaconcern De Persgroep. De NMa gaf eerder deze maand zijn goedkeuring aan deze overname onder de voorwaarde dat NRC Handelsblad en nrc.next worden verkocht.