FRANKFURT - Een groep investeerders heeft interesse getoond in een overname van het stroomnetwerk van het Zweedse energiebedrijf in Duitsland. Dat meldde persbureau Reuters zondag op basis van bronnen rond de zaak.

Volgens de bronnen gaat het om een consortium dat bestaat uit investeringsfondsen van Goldman Sachs, Deutsche Bank en Allianz.

Zij zouden minstens 500 miljoen euro willen neerleggen voor het 9700 kilometer lange elektriciteitsnetwerk van Vattenfall in Oost-Duitsland. Via dat netwerk wordt stroom geleverd aan 18 miljoen Duitsers.

Investeringen

Voorwaarde voor de overname is dat de investeerders voor minstens 3 miljard euro aan verplichte investeringen doen in het netwerk in de komende jaren.

De verkoop wordt waarschijnlijk in het vierde kwartaal afgerond, mits de autoriteiten ermee instemmen, aldus de bronnen.

Nuon

Vattenfall zette het Duitse stroomnetwerk bijna een jaar geleden te koop. Het Zweedse staatsbedrijf wilde daarmee onder meer zijn expansie in het buitenland financieren.

Vattenfall kreeg onlangs van de Europese Commissie toestemming om het Nederlandse energiebedrijf Nuon over te nemen voor 8,5 miljard euro. Nuon moet dan wel zijn Duitse activiteiten verkopen. Nuon heeft in Duitsland meer dan 300.000 huishoudens als klant.