DEN HAAG - De verkoop van nieuwbouwwoningen is het afgelopen kwartaal aangetrokken. Projectontwikkelaars verkochten 5000 woningen tegen 3200 in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat maakte brancheorganisatie Neprom vrijdag bekend.

In vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar daalde de verkoop nog wel met 30 procent. Neprom spreekt daarom van een pril herstel. Vooral goedkopere nieuwbouwwoningen werden meer verkocht.

De verkoop van woningen in de duurdere prijssegmenten ligt nog steeds ver onder het niveau van vorig jaar. Juist deze categorie is belangrijk voor de doorstroming in de markt, aldus Neprom-bestuurder Wienke Bodewes.

Doorbroken

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) meldde donderdag al dat de markt voor bestaande woningen in het tweede kwartaal de neerwaartse spiraal had doorbroken.

In vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar verkocht de branche een kwart meer woningen, tot een totaal van 32.000.

NVM-voorzitter Ger Hukker toonde zich echter ook voorzichtig over het herstel. "Dit lijkt goed nieuws, maar nog steeds is het aantal verkopen 33 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2008. Ook liggen de prijzen gemiddeld 5,6 procent lager dan een jaar geleden."