LONDEN - Het noodlijdende Amerikaanse verzekeringsconcern AIG praat opnieuw met concurrent Metlife over de verkoop van dochteronderneming American Life Insurance Company (Alico).

Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times donderdag. De verkoop zou de nagenoeg genationaliseerde verzekeringsgigant ruim 15 miljard dollar moeten opleveren.

Eerder dit jaar ketste een poging van Metlife om Alico over te nemen nog af op de hoogte van de vraagprijs.

Volgens de Britse krant bood Metlife in maart 11 miljard dollar voor het levensverzekeringsbedrijf met activiteiten in vijftig landen, terwijl AIG ongeveer 20 miljard dollar wilde ontvangen.

Druk

AIG staat volgens ingewijden onder steeds grotere druk van de Amerikaanse overheid om onderdelen te verkopen. Het verzekeringsconcern ging september vorig jaar bijna ten onder aan de financiële crisis en ligt sindsdien aan het infuus van de Amerikaanse staat.

Met de verkoop van bedrijfsonderdelen hoopt de overheid op korte termijn een deel van de omvangrijke noodkredieten, die inmiddels zijn opgelopen tot 100 miljard dollar, terug te kunnen krijgen. Door de staatssteun is AIG momenteel voor 80 procent in handen van de overheid.