WOGNUM - Robin Linschoten, voormalig staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, wordt bestuurslid bij DSB.

Dat maakte de bank van Dirk Scheringa woensdag bekend. Linschoten was al commissaris bij DSB. Deze functie geeft hij nu op. DSB Bank liet verder weten Ronald Buwalda te benoemen tot nieuwe financieel directeur.

De 52-jarige Linschoten zal bij DSB Bank verantwoordelijk worden voor het risicobeleid. Hij is niet de eerste VVD-prominent die DSB Bank aantrekt.

Zalm

Eerder al namen oud-minister van Financiën Gerrit Zalm en oud-minister van Defensie Frank de Grave zitting in de directie.

De Grave stapte in mei na twee maanden op als financieel directeur. DSB zei dat er ''onvoldoende match'' bestond in de persoonlijke verhoudingen binnen de directie.

De Grave was de opvolger van Zalm, die in november vorig jaar liet weten topman te worden bij de staatsbank ABN Amro.

Frijters

Afgelopen zaterdag werd bekend dat directeur René Frijters, verantwoordelijk voor sparen en beleggen, vertrekt bij DSB. Hij is een van de oprichters van beleggingsbank Alex. DSB verklaarde dat Frijters er moeite mee had dat hij geen eigen baas kon zijn.

De nieuwe financieel directeur Buwalda (37) werkte al van 2003 tot april van dit jaar bij DSB Bank.

Na een korte uitstap naar Friesland Bank in april en mei is hij nu weer terug bij DSB Bank. De registeraccountant Buwalda was eerder directeur Finance en Control bij DSB.

Jaap van Dijk

DSB Bank heeft de laatste tijd afgezien van Zalm en De Grave meer topmanagers zien vertrekken. Eind 2007 kondigde financieel directeur Jaap van Dijk aan op te stappen.

Later volgden directeur risico's Peter Hekking, accountant Ruud van Dijk en bestuurder Reggie de Jong. Ook Peter Cornet (chief compliance officer) stapte op.

Voltallig

Met de benoeming van Van Linschoten en Buwalda is het bestuur van DSB weer voltallig, stelt DSB. De andere bestuursleden zijn voorzitter en eigenaar Dirk Scheringa en Hans van Goor, verantwoordelijk voor operationele zaken.

DSB ligt momenteel onder vuur van consumentenorganisaties, die vinden dat de bank huizenbezitters met te hoge hypotheken heeft opgezadeld.

Toezichthouder AFM gaf de bank onlangs twee boetes van in totaal 120.000 euro, omdat er fouten waren gemaakt bij de verstrekking van hypotheken en bij de advisering van klanten.