AMSTERDAM - Het Amsterdams Toerisme & Congres Bureau (ATCB) hekelt de beperkte daadkracht vanuit politiek Den Haag om misstanden in de taxibranche aan te pakken.

''Het is toch heel triest en dramatisch dat een dodelijk slachtoffer nodig is om de politiek ertoe te zetten snel aanpassingen door te voeren in de Taxiwet.''

Stefan Diender, directeur van het Amsterdams Toerisme & Congres Bureau (ATCB), stoort zich al lange tijd aan de slechte dienstverlening in de taxibranche.

Actie

Hij vindt dat het veel te lang heeft geduurd voordat Den Haag in actie is gekomen om de misstanden in de hoofdstedelijke taxibranche aan te pakken.

''Als het via een Amsterdams regeltje had gekund, waren de problemen al lang opgelost.''

Zakkenrollen

Diender vindt het vreselijk dat in reisgidsen naast voor zakkenrollen wordt gewaarschuwd voor de Amsterdamse taxi's.

''Wij winden ons daar heel erg over op. Den Haag heeft de sector, de bewoners en het toerisme een heel slechte dienst bewezen door de vrije marktwerking in te voeren. Het heeft absoluut niet gewerkt. De prijzen zijn niet gedaald en de kwaliteit is abominabel.''

De directeur zei ervan uit te gaan dat de branche snel opnieuw aan banden wordt gelegd en hoopt dat het taxivervoer dan ''weer de kwaliteit krijgt die het ooit had''.