WOGNUM - DSB Bank heeft ruim een maand na het vertrek van financieel directeur Frank de Grave opnieuw een directeur zien vertrekken.

Het gaat om René Frijters, die verantwoordelijk was voor sparen en beleggen bij de Noord-Hollandse bank.

Dat heeft een woordvoerder van DSB zaterdag bevestigd. Frijters had er volgens de woordvoerder moeite mee dat hij geen eigen baas kon zijn.

De directeur, die niet in de raad van bestuur zat, is een van de oprichters van beleggingsbank Alex. Hij vertrok bij Alex nadat zijn geesteskind door Rabobank was verkocht aan concurrent Binck.

Onrust

Momenteel is er veel onrust rondom DSB Bank. In mei stapte oud-politicus Frank de Grave (VVD) na twee maanden alweer op als financieel directeur.

Er zou ''onvoldoende match'' zijn geweest met de overige leden van de raad van bestuur, waarin AZ-voorzitter Dirk Scheringa en operationeel directeur Hans van Goor zitting hebben.

Hypotheken

Ook ligt DSB onder vuur van consumentenorganisaties, die vinden dat de bank huizenbezitters met te hoge hypotheken heeft opgezadeld.

Toezichthouder AFM gaf de bank onlangs twee boetes van in totaal 120.000 euro, omdat er fouten waren gemaakt bij de verstrekking van hypotheken en bij de advisering van klanten.

Frijters

Frijters zei begin dit jaar kort na zijn aantreden bij DSB Bank tegen zakenblad FEM Business te willen helpen om de bank transparanter te maken.

Dat zou volgens hem ook helpen bij het verbeteren van het imago van DSB Bank. ''Want dat klopt nog niet met de werkelijkheid'', stelde hij.

Onduidelijk is nog waar Frijters zijn arbeidzame leven voortzet. Tegen Het Financieele Dagblad stelde hij ''iets te willen doen'' met een van de financiële ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf die te koop staan.