DEN HAAG - De beloning van leden van de raden van bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), uitkeringsinstituut UWV en de voormalige arbeidsbemiddelaar CWI is niet te hoog, vindt minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken).

Dat schrijft hij donderdag in reactie op beschuldigingen van Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de SP twee weken geleden over zelfverrijking door de bestuurders.

Volgens Karabulut zouden alle negen bestuurders vorig jaar meer hebben verdiend dan wettelijk bepaald. Zes zouden zelfs meer dan het gemiddelde salaris van een minister ontvangen hebben.

Donner is na de beschuldigingen op onderzoek uitgegaan. Volgens hem heeft het SP-Kamerlid de beloningen van vorig jaar vergeleken met verouderde bepalingen van enkele jaren eerder, waarin nog werd uitgegaan van een lager salaris.

Balkenendenorm

Ook voldeden alle bestuurders op één na volgens de minister aan de zogenoemde Balkenendenorm. De beloningen die worden genoemd in de jaarverslagen van SVB, UWV en CWI en waarop Karabulut zich baseert, zijn wel hoger.

Maar dat komt volgens Donner, doordat naast het salaris ook de afkoop van vakantiedagen, overwerk en fiscale bijtelling van de leaseauto zijn meegenomen.

Die ene bestuurder die wel iets meer verdiende dan het kabinet zou willen, is volgens Donner ''ver voor de invoering van de normen'' benoemd.