AMSTERDAM - Uitzendketen Vedior heeft een minderheidsbelang gekocht in het Japanse uitzendbureau voor de gezondheidssector Supernurse. Door de recente liberalisering van de sector in Japan belooft Supernurse hoge winstmarges en een uitstekende groei op de lange termijn, aldus Vedior vrijdag.

De Japanse regering heeft volgens Vedior onlangs zijn gezondheidssector geliberaliseerd, waardoor ziekenhuizen, bejaardenhuizen en de particuliere zorg per maart volgend jaar gebruik mogen maken van tijdelijk personeel.

Minderheidsbelang

De uitzendketen zegt een "substantieel minderheidsbelang" te hebben verworven. Ook heeft hij het recht de deelneming in de toekomst uit te breiden. Een woordvoerder van Vedior wilde niet zeggen, hoe groot het belang is en wat het bedrijf daarvoor heeft betaald.

Tot nu toe levert Supernurse, oftewel superverpleegster, onder meer vast personeel voor gezondheidsinstellingen. In het eind maart afgelopen boekjaar draaide het bedrijf een omzet van omgerekend 3,6 miljoen euro.

Vedior is actief in ongeveer dertig landen. Het Amsterdamse bedrijf zei eerder dat het de grootste groei in Japan verwacht. Vedior heeft daar belangen in enkele IT-uitzenders.