DEN HAAG - ING gaat zijn verzekeringsactiviteiten in Nederland bundelen onder de paraplu van Nationale Nederlanden. Daarin gaan RVS, ING Verzekeren Retail (voorheen Postbank Verzekeren) en het huidige Nationale Nederlanden op.

De reorganisatie kost in de komende drie jaar achthonderd arbeidsplaatsen. ING verwacht dit grotendeels te kunnen opvangen met natuurlijk verloop.

Dit heeft het bedrijf woensdag voorbeurs bekendgemaakt. Het besluit past in het beleid van ING om het bedrijf eenvoudiger te maken, de kosten te verlagen en klantgerichter te werken.

RVS

De merken RVS en Verzekeren Retail houden op termijn op te bestaan. Vanaf 2011 wordt Nationale Nederlanden het verzekeringsmerk van ING.

De bankverzekeraar verwacht dat de bundeling vanaf 2010 een positieve bijdrage aan het resultaat oplevert, oplopend tot jaarlijks 100 miljoen vanaf 2013.

Vakbond

De vakbond CNV roept ING op om het personeel zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. “Bij zulke ingrijpende plannen hoort snelle informatie naar de medewerkers over waar en hoe zij in het verhaal zitten", aldus Ike Wiersinga, bestuurder van CNV Dienstenbond. De bond gaat zich inzetten om gedwongen ontslagen te voorkomen bij ING.