MIDDELBURG - Directievoorzitter J. de Back van Delta Nutsbedrijven in Middelburg stapt per 1 september op. De Back (56), afkomstig van aluminiumproducent Pechiney, trad anderhalf jaar geleden aan als de hoogste baas van het energiebedrijf.
Delta Nutsbedrijven

De raad van commissarissen werd woensdag door De Back op de hoogte gesteld van zijn beslissing om te vertrekken. Zijn vertrek is "op eigen verzoek" en om "persoonlijke redenen", aldus een woensdagavond uitgegeven verklaring. Een woordvoerder van het energieconcern wilde geen nadere toelichting geven.

De Back zegt desgevraagd 'geen zin meer te hebben in zijn werk bij Delta'. "Of dat nu aan jezelf ligt, of aan anderen, doet er niet toe. Een zware functie als directeur van Delta moet je echt voor honderd procent leuk vinden, anders houd je dat niet vol".

D. Luteijn, lid van de raad van commissarissen van Delta, neemt de leiding van de directie waar totdat er een opvolger is gevonden. De Back kondigde enkele maanden geleden nog een reorganisatie aan bij Delta Nutsbedrijven om de kosten te verlagen. Die reorganisatie zal leiden tot het verlies van een onbekend aantal banen. Het energiebedrijf heeft circa 1500 werknemers en draaide vorig jaar een omzet van 828 miljoen euro.

De Back legt zijn functie weliswaar op korte termijn neer, maar blijft beschikbaar om zaken als bijvoorbeeld zijn opvolging bij Delta nog te regelen. Hij verwacht, na een paar maanden van niets doen, begin volgend jaar weer een vergelijkbare functie als bij Delta te bekleden.