AMERSFOORT - Vrijwel alle eigen Golden Tulip-hotels hebben een nieuwe eigenaar gevonden, meldde de curator zaterdag. De overdracht van de twaalf hotels vindt in principe op 1 juli plaats.

De hotels worden verkocht aan verschillende partijen. Eerder werd al bekend dat een hotel in Noordwijk aan de eigenaar van het pand werd verkocht, die het op zijn beurt aan de Fletcher Hotel Group verkocht.

Voor een hotel wordt nog een oplossing gezocht. De curator verwacht dat de meeste van de verkochte hotels doorgaan onder de naam Golden Tulip.

Starwood

Ondertussen heeft de Britse investeerder Starwood, waarmee exclusieve gesprekken gevoerd worden voor de overname van de franchiseformule, meer tijd gevraagd en van de curatoren gekregen om boekenonderzoek te doen.

Starwood wil in principe de 57 franchise-hotels binnenboord houden en voert nu gesprekken met de afzonderlijke franchisehouders. Voor vrijdag 3 juli moet hier duidelijkheid over zijn.

Op 26 mei vroeg hotelketen Golden Tulip faillissement aan voor de dertien eigen hotels. Het gaat daarbij om Golden Tulip of Tulip Inn-hotels verspreid door het land.