BUENOS AIRES - De Argentijnse president Kirchner heeft donderdagmorgen (Nederlandse tijd) bevestigd dat Argentinië en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een voorlopig akkoord over de schuldenlast van het land hebben bereikt. Volgens het Argentijnse ministerie van Economie zal het land de komende drie jaar over een schuldenlast van 21,6 milard dollar alleen de rente betalen.

Die rente bedraagt voor de komende drie jaar 2,3 miljard dollar. Argentinië heeft toegezegd dat het zich voor 2004 verplicht tot een begrotingsoverschot van 3 procent, op voorwaarde dat de economie met zeker 3 procent groeit en de werkloosheid afneemt.

IMF-directeur Horst Köhler liet weten dat hij het voorlopig akkoord eind volgende week zal voorleggen aan het dagelijks bestuur van het IMF.

Argentinië had dinsdag 2,9 miljard dollar aan het IMF moeten aflossen, maar weigerde dat te doen zolang het geen zekerheid had over een financiële regeling voor de middellange termijn. Volgens bronnen in Buenos Aires heeft Argentinië toegezegd de 2,9 miljard dollar de komende dagen alsnog over te maken.