DEN HAAG - De prijzen van verkochte bestaande woningen waren in mei gemiddeld 2,5 procent lager dan in mei 2008. Dit is de vierde maand op rij dat de prijzen van koopwoningen lager waren dan een jaar eerder.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Alle typen bestaande koopwoningen waren goedkoper dan in mei 2008. Appartementen daalden met 2,9 procent het meest in prijs.

De prijsdaling van twee-onder-een-kapwoningen was met 1,5 procent het kleinst. In alle provincies waren de prijzen lager dan een jaar eerder.

De grootste daling deed zich voor in Groningen, waar koopwoningen 5,2 procent goedkoper waren. In Gelderland was de prijsdaling met 1,6 procent het geringst.

Fors lager

Vergeleken met april daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,7 procent. In Friesland, Zuid-Holland, Drenthe en Gelderland lagen de prijzen iets hoger dan een maand eerder.

Ruim tienduizend bestaande woningen wisselden in mei van eigenaar, een kwart minder dan in mei 2008. Van alle woningtypen en in alle provincies lag het aantal verkopen fors lager. Ten opzichte van april nam het aantal transacties weer licht toe.