AMSTERDAM - Uitzender Randstad verkoopt mogelijk het onderdeel dat loonstroken verwerkt, HR Services. ''Alle mogelijkheden voor het onderdeel worden bekeken'', zei een woordvoerder van het concern woensdag naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad.

De marges in het onderdeel staan onder druk en forse investeringen zijn nodig om de benodigde IT-systemen operationeel te houden. HR Services behoort niet tot de hoofdactiviteiten van Randstad.

De woordvoerder noemde het in de krant een ''niet-materieel onderdeel'' van het uitzendconcern. Door de overname van Vedior vorig jaar heeft de tak bovendien minder prioriteit gekregen.

HR Services bestaat onder meer uit Gamma Dienstverlening, dat salarisstroken in de zorg- en welzijnssector verwerkt. Dit onderdeel wordt verkocht aan salarisverwerker Raet.

De twee bedrijven hebben hierover onlangs een intentieverklaring getekend zonder financiële details bekend te maken.

Yacht

Randstad bevestigde ook een bericht in de krant dat er wordt ingegrepen bij Yacht. De ingrepen zijn nodig om de kosten te kunnen terugdringen, die bij een uitzendbureau voornamelijk bestaan uit personeelskosten.

Randstad liet in februari al weten het personeelsbestand te willen terugbrengen. ''Bij Yacht zitten interim-professionals op de bank'', aldus de woordvoerder. Daarvan is een aantal contracten niet verlengd. Om hoeveel banen het gaat, is niet bekendgemaakt.