BREDA - Het Bredase beleggingsbedrijf Partrust heeft hoger beroep aangetekend tegen het faillissement dat de rechtbank in Breda vorige maand heeft uitgesproken.

Curator Arjan van der Knijff heeft dat maandag gezegd. Anders dan de bewindvoerder meent de directie van Partrust dat er voldoende zicht is op een succesvolle doorstart, aldus Van der Knijff.

Partrust beheert voor ongeveer 250 investeerders in totaal ruim 30 miljoen euro. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Partrust tot driekwart van de inleg van nieuwe beleggers als rendement uitgekeerd aan mensen die al investeerder waren.

Het bedrijf vormde zo een soort piramidespel, aldus de AFM.

Rendementen

Partrust beloofde beleggers rendementen van ongeveer 12 procent. Veel geld is gestoken in niet renderende projecten. Door de economische crisis en negatieve publiciteit kwam er sinds medio 2008 geen geld meer binnen en ontstonden acute problemen.

De AFM deed onlangs aangifte tegen Partrust omdat obligatiehouders volgens de instantie zijn misleid en gebrekkig werden geïnformeerd over de slechte financiële situatie.

Vergunning

Justitie vervolgde de drie directieleden van het bedrijf al wegens het aanbieden van een beleggingsproduct zonder de benodigde vergunning.

Het gaat om de directeuren Paul S., Eddie P. en Willem W. Hun rechtszaak is vorig jaar voor onbepaalde tijd uitgesteld voor getuigenverhoor.

Hardhoutplantages

De directie ontkent dat een piramidespel is gespeeld en wil investeren in hardhoutplantages in Guyana om alsnog aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Partrust zou nog steeds druk werken aan de financiering van een doorstart, zegt Van der Knijff.

Of de investeerders ooit nog iets terugzien van hun inleg is nog altijd de vraag. Bij de directie was maandag niemand bereikbaar voor commentaar.

Het hoger beroep dient op 7 juli bij het gerechtshof in Den Haag.