ZAANDAM - Alle personeelsleden van Albert Heijn krijgen in de loop van komende week een brief in de bus waarin de reorganisatie en het verlies van 440 banen nog eens wordt uitgelegd.

Een woordvoerster zei zaterdag dat ook wordt ingegaan op de negatieve berichten over met name moeder Ahold van de afgelopen tijd. “Het valt even tegen als je negatief in de pers komt. Maar we hebben goede plannen en ieder hoopt dat het snel gaat.” De medewerkers worden wat opgebeurd met de constatering dat het bedrijf nog steeds de grootste supermarkt is in Nederland en een goed bedrijf.

“Dat is even wat persoonlijker dan alles in de krant lezen. Nu kunnen mensen thuis doornemen wat er aan de hand is.” Een soortgelijke brief verstuurde het bedrijf ook in februari nadat Ahold door de boekhoudschandalen vette koppen in de kranten kreeg.

De consternatie rond de beloning van Ahold-topman A. Moberg komt niet ter sprake. “We kijken liever naar het positieve nieuws. Ahold heeft een nieuwe topman en 97 procent van de aandeelhouders steunt hem”, zegt de woordvoerster. Tegelijkertijd geeft ze toe dat over die beloning ook dubbele gevoelens heersen bij de medewerkers. “Iedereen heeft het erover. Maar ieder wil ook gewoon aan de slag.”

Albert Heijn telt ongeveer 50.000 medewerkers. Op het hoofdkantoor in Zaandam verdwijnen 250 banen en bij de distributie .