DEN HAAG - Werkgevers en vakbonden in de ambulacesector zijn het dinsdagavond weer niet eens geworden over een nieuwe CAO. Uiteindelijk hebben de werkgevers een eindbod op tafel gelegd, waarop de achterban van de vakbonden donderdag moet reageren.

Het gaat over de onderhandelingen over een nieuwe CAO voor het particuliere ambulancepersoneel. De werknemers op de particuliere ziekenwagens zijn boos omdat ze vier jaar langer moet werken dan de collega's in overheidsdienst. GGD-bemanningen kunnen al met 55 jaar uittreden, het personeel van de particuliere ambulances pas met 59 jaar.

Actie

Vorige week voerde de ambulancemedewerkers actie in Den Haag. Zij dreigden de acties te verscherpen. Daarvan zien zij tot vrijdag af. Dan komt het actiecomité bijeen om eventuele verdere stappen te bespreken. Wel gaan de zondagsdiensten tot die tijd gewoon door.

Volgens een woordvoerder van FNV Bondgenoten ligt het verschil in geld gemeten ergens tussen 1 en 3 miljoen euro. "De werkgevers zeggen geen geld te hebben. Maar dat is onzin, want voor de andere partij is er wel een goede ouderenregeling."

De CNV zal het bod "neutraal" aan de leden voorleggen. Volgens een woordvoerder wordt er wel bijgezegd dat het "beter is dan wat er tot nu toe over tafel is gegaan" en dat het kennelijk het maximaal haalbare is.